Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Mexicaanse kipfilet in pikantesaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 rode pepers
2 eetlepels sesamzaadjes
2 gedroogde chilipepertjes
4 tomaten
1 banaan
1 theelepel piment
1 theelepel kaneel
1 ui
2 eetlepels olie
100 gr gerookte spekblokjes
500 gr kipfilet
1 courgette
1 kippenbouillontablet
zout, peper

Bereiden

Halveer de pepers en verwijder de zaadjes.
Verhit de wok, rooster het sesamzaad snel en laat het op een bord
afkoelen.
Rooster de pepers en de chilipepertjes ± 4 minuten in de
schoongeveegde wok en blus af met 1 dl water.
Doe het pepermengsel over in een kom en laat het ± 10 minuten
afkoelen.
Kruis de tomaten in, dompel ze in kokend water en ontvel ze.
Snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd ze in stukjes.
Pel de banaan en snijd hem in plakjes.
Pureer het pepermengsel met de tomaat, de banaan, de piment, de kaneel en
het sesamzaad in de keukenmachine tot een gladde saus.
Pel en snipper de ui.
Verhit de olie in de wok en bak de spekblokjes en de ui zachtjes ±
3 minuten.
Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel ± 5 minuten
sudderen.
Snijd de kipfilet in grove stukken.
Was de courgette en snijd hem in plakken.
Verkruimel het bouillontablet boven de saus, voeg 2-3 dl water toe verwarm
de saus.
Leg de kip en de courgette in de saus en stoof ze in ± 15 minuten
zachtjes gaar.
Voeg eventueel nog wat water toe en breng op smaak met zout en peper.
Serveer er warme taco‘s of tortilla‘s bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gado-gado metpindasaus
Roergebakken fricandeau metpaddestoelen
Roergebakken prei metchampignons
Gambas en salsa de tomatepicante
Roergebakken spruitjes metverse gember en appel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes